Veisehakklihaga täidetud kõrvitsad

Selle roa teevad imeliseks just erikujulised ja värvilised kõrvitsad! Retsept sobib ka suvikõrvitsaga.

Kogus: 6le inimesele. Ettevalmistusaeg 30min. Küpsetusaeg: 45 min

Vaja läheb:

  • 5 keskmise suurusega ilukõrvitsat
  • 1 spl oliivõli
  • 1 sibul, hakkida peeneks
  • 6 küüslauguküünt, hakkida peeneks
  • 1 tšilli pipar, hakkida peeneks
  • 500g mahedat veisehakkliha
  • 1 konservpurk purustatud tomateid
  • 1 klaas keedetud riisi
  • 1 1/2 tl paprikapulbrit
  • 1 1/4 tl soola
  • 1 tl küüslaugupulbrit
  • 1/2 tl värskelt jahvatatud musta pipart
  • 1/2 klaasi värskelt hakitud basiilikut
  • 1/3 klaasi värskelt hakitud tilli
  • 100g tükikesteks murendatud fetajuustu
  • 1/2 klaasi veisepuljongit

Valmistamine:

Prae pannil sibul klaasjaks, lisa küüslauk ja tšilli. Hauta kõik mõnusalt pehmeks. Lisa hakkliha ja sega kokku. Prae hakkliha läbi, lisa tomatikonserv, riis,pool ürtidest, sool, pipar ja pool fetast. Sega kokku ja kuumuta läbi.

Võta parajalt suur ahjuvorm ning asete sinna sisse “ilma kaanteta” kõrvitsad. (Lõika kõrvitsatel pealt 1/4 maha, uurista metalllusikaga sisust tühjaks.)
Täida tühjad kõrvitsad hakklihaseguga, lisa hakkliha ka kõrvitsate vahele ahjuvormi. Lõpetuseks vala vormi põhja veisepuljong.

Küpseta eelkuumutatud 180C ahjus ca 40 minutit (kuni kõrvitsad on poolpehmed). Kontrolli küpsust kahvliga.

Võta ahjust ning raputa peale järelejäänud värske tilli ja feta tükkidega.

Serveeri kuumalt!

Allikas: https://adventuresincooking.com/

Tagasiside

Review Veisehakklihaga täidetud kõrvitsad.

0
    0
    Sinu ostukorv
    Your cart is emptyReturn to Shop

    Registreeru püsikliendiks ja
    saad esimeselt ostult

    -20%

    Püsikliendina on Sul edaspidi igalt ostult
    vähemalt -10% soodustust.