Tri-tip on aastaid olnud veiseliha maailmas alahinnatud. Ikka on see tükk leidnud koha, kas burgeris, vorstis või supis. Samas on lõuna-ameeriklased seda suurepärast mahlast lihast grillinud aegade algusest peale. Järjest enam on tri-tip kohta leidmas ka Eesti veiseliha huvilise grillivalikus.
Kuigi tri-tip-st kannatab lõigata ka steike on see lihas siiski parim terve tükina grillides. Kuna tri-tip on väherasvane ja väike lihas, siis parima tulemuse saamiseks ei tasu jätta seda tükki ei toore ehk “rare”na ega kindlasti ka küpsetada üle. Parim küpsusaste selle lihase jaoks on keskmine ehk medium, ei pluss ega miinus. Mahlasust lisavad tri-tip grillile erinevad marinaadid, sobivad hästi aasia marinaadid.
Oleme avastanud enda jaoks kiired lihatermomeetrid, mis mõõdavad liha sisetemperatuuri mõne sekundiga. Meie poolt kasutatavad termomeetrid on leitavad siit.
Vaata ka videot, kuidas tri-tipi grillida.
Liha ja veini parimad kooslused
Toit ja vein on ajatu kombinatsioon, mis pakub meile naudingut ja rõõmu nii söömisest kui ka joomisest. Üks klassikaline kooslus, mis on aastaid köitnud gurmaanide
Nipid veiselihast puljongi valmistamiseks: Maitserohke alus erinevatele roogadele
Veiselihast valmistatud puljong on mitmekülgne ja maitserikas alus paljudele roogadele. See pakub sügavat maitset ning võimaldab rikastada suppide, hautiste ja kastmete maitsepaletti. Siin on mõned
Kuidas valida poes kvaliteetset veiseliha?
Veiseliha valimine võib tunduda mõnikord keeruline, kuid teadmine, mida poes otsida ja mõned olulised märgid aitavad tagada, et ostate kvaliteetset ning värske veiseliha. Siin on
Veiseliha toiteväärtus ja selle roll tervislikus toitumises
Veiseliha on üks oluline valguallikas, mis pakub mitmekülgseid toitumisalaseid eeliseid ning mängib olulist rolli tervislikus toitumises. Tutvumine selle liha toiteväärtuse ja kasulike omadustega aitab mõista,
Mahe rohumaaveis: Teekond loodusest toidulauale
Mahe rohumaaveis pakub mitte ainult maitsvat liha, vaid ka tervislikku ja vastutustundlikku valikut. Teekond loodusest meie toidulauale algab taludest, kus loomade heaolu, toitumine ja vabadus
Mahe rohumaaveise antrekoodi steik sai eripreemia
Laupäeval, 18. novembril, toimus Kultuurikatlas koostöös Maitsev Eesti festivaliga mahepõllumajanduse aastakonverents, kus kuulutati välja parimad mahetootjad ja -tooted. See sündmus tõi meile, Linnamäe Lihatööstusele, erilist