Ahjus küpsetatud sisefilee ürtidega

Vaja läheb:

Ca  1,5kg veise sisefileed
4-6 küüslauguküünt
Värskeid ürte: tüümian, salvei, rosmariin
2tl oliivõli
1/2tl värskelt purustatud musta pipart
1tl meresoola
150ml veisepuljongit

Võta ahjukuumuskindel pann ja pane tulele. Kuumuta panni nii, et õrnalt suitseb. Samas hõõru sisefilee sisse soola ja pipraga. Lisa pannile 1tl õli ja aseta lihatükk pannile. Prae igast küljest ca 3min pruunikaks.  Aseta pann lihaga eelkuumutatud ahju keskosasse. Küpseta meelepärase kõpsusatmeni. 120C juures jääb õrnalt toores, 125-130C juures keskmiselt küps. Küpsemisaeg võib olla ca 15-20 min, sõltub liha paksusest.

Peale küpsemist aseta lihatükk taldrikule fooliumi alla 15min rahunema.

Pane sama pann uuesti keskmise kuumusega pliidile ja lisa ülejäänud õli, küüslauk ja ürdid. Kuumuta läbi ja kraabi põhja küljest lahti kõik sinna külge jäänud maitseained. Lisa puljong. Vähenda kuumust ja lase haududa, kuni puljongit on poole võrra vähem.
Võta liha ja lõika osad tükid lahti. Aseta kõik samale pannile, vala lihatükid kastmega üle.

Serveeri kohe!

Liha ettevalmistamine:

Eemalda lihase küljest liigne rasvakiht. Kui lihas on liiga pikk, lõika ta võrdselt pooleks, et mahuks pannile. Seo lihas nööriga kinni nii, et peenem osa oleks nö tagasi keeratud, et liha kõpseks võrdselt. Lase enne kõpsetamist toatemperatuuril  30 min seista.

 

Lisandi valimine lihale

Antud roa juurde sobivad mitmed lisandid: kartulipüree, ahjukartulid, ahjuköögiviljad (brokkoli, porgand, lillkapsas), röstitud maguskartul, kreemised šampinjonid jne.

Vali endale meelepärane ja naudi tulemust koos perega!

Tagasiside

Review Ahjus küpsetatud sisefilee ürtidega.

0
    0
    Sinu ostukorv
    Your cart is emptyReturn to Shop

    Registreeru püsikliendiks ja
    saad esimeselt ostult

    -20%

    Püsikliendina on Sul edaspidi igalt ostult
    vähemalt -10% soodustust.