Retsept on 4-le inimesele
Vaja läheb:
500 g lambaliha (tallekarreed)
1tl kuivmarinaadisegu
1 oks värsket rosmariini
praadimiseks oliiviõli
Valmistamine:
Ideaalne tallekarree jääb seest veidi roosa ja pealt mõnusalt kuldpruun. Maitsesta vastavalt oma soovile, arvestades 4
kondiga tükki sööja kohta. Ideaalis tahaks liha mõni tund marinaadis maitsestuda, aga saab ka kiiremini.
Kuumuta ahi 220-230 kraadini.
Lõika karreed tükkideks, jättes 2 ribiluud tüki kohta (ja arvestades siis 2 lihatükki e. 4
ribiluud sööja kohta). Hõõru sisse meelepärase kuivmarinaadiga*.
Kuumuta ahjupann pliidil hästi tuliseks, siis lisa oliiviõli ja prae lihatükid igast küljest kaunilt kuldseks.
Tõsta ahju ning küpseta 220-230 kraadi juures 8-10 minutit, kuni liha on saavutanud Sinu
jaoks sobiva küpsusastme. Tõsta ahjust välja, kata vorm kergelt fooliumiga
ja lase lihatükkidel 10-15 minutit “puhata”.
Serveeri meelepärase lisandiga.
Tel. +372 5625 7663
info@lihapood.ee
www.lihapood.ee
Review Röstitud tallekarree.
Arvustamiseks pead olema sisse logitud.