Maailmakuulus Beef Wellingtoni pirukas

See traditsiooniline Inglise liharoog sobib suurepäraselt pakkumiseks just nädalavahetustel või pidupäevadel.

Vaja läheb:

  1. Veisesisefileed  e. chateaubriand 600g
  2. Šampinjoni 200 g
  3. Või 300 g
  4. Prosciutto sink 100 g
  5. Teraline dijon sinep 40 g
  6. Kartul 600 g
  7. Piim 100 ml
  8. Punaseveini kaste 150 g (Food studio)
  9. Lehttaigen 600 g
  10. Mini porgandid 100 g
  11. Mesi 30g

Valmistamine:

Kuumuta pannil 1 sl võid ja 1 sl õli.
Pruunista liha kiiresti igast küljest,et liigset küpsemist vältida.
Maitsesta praadimise ajal soola ja pipraga. Tõsta pannilt ära.
Tükelda seened köögikombainis pulse-režiimi kasutades peeneks. Käsitsi tehes haki seentest võimalikult väikesetükiline mass.
Vala seenehake samale pannile, kus liha praadisid.
Lisa tüümian ja hauta vaiksel kuumusel, kuni seentest on eraldunud vedelik, selleks kulub 8-10 minutit. Mida kuivem segu, seda parem.
Kata tööpind küpsetuspaberiga. Laota sellele singilõigud, servad veidi üksteise peal, et vahesid sisse ei jääks.
Moodustuma peab nii suur ristkülik, et seda saab hiljem lihatüki ümber keerata.
Määri singile spaatliga hästi õhukese ja ühtlase kihina seenemass.
Aseta keskele lihatükk.
Keera lihatükk küpsetuspaberit kasutades singi- ja seenekihi vahele, nii et moodustub rull. See peaks olema võimalikult tihe.
Mässi ka külgedelt paber kõvasti ja tihedalt rulli ümber.
Tõsta 30 minutiks külmkappi tahenema.
Rulli sulanud lehttainas küpsetuspaberil või kergelt jahusel pinnal õhemaks ristkülikuks. Arvesta, et taina suurus peab olema selline, et ta katab liharulli.
Võta liha külmkapist ning eemalda paberist. Tõsta liha lehttaina keskele ja keera taina pikemad servad liha peal kokku.
Vajuta sõrmedega tainaservad tihedalt omavahel kokku.
Lõika liignetainas vajadusel nii pealt kui otstest ära. Vajuta ka otsest tainas kõvasti kokku.
Rulli küpsetuspaberi vahele keeratud pätsike võimalikult ühtlaseks ja tihedaks. Võta see enda ette, tainaservade liitmiskoht allpool.
Lõika terava noaga tainasse kaunistuseks sälgud nii, et nuga tainast päris lõpuni ei läbistaks.
Pintselda pealt ja külgedelt piimaga.
Tõsta rull küpsetuspaberiga ahjuvormi.
Küpseta eelkuumutatud 210-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni tainas on kuldne.
Tõsta toit ahjust, lase 10-15 minutit seista ning lõika seejärel viiludeks.

Köögiviljade valmistamiseks rösti beebiporgandid pannil, lisa lõpus pannile või ja mesi ning karamelliseeri selles porgandid.

Serveeri koos punaseveini kastmega ja röstitud köögiviljadega.

Head isu!

Tagasiside

Review Maailmakuulus Beef Wellingtoni pirukas.

0
    0
    Sinu ostukorv
    Your cart is emptyReturn to Shop

    Registreeru püsikliendiks ja
    saad esimeselt ostult

    -20%

    Püsikliendina on Sul edaspidi igalt ostult
    vähemalt -10% soodustust.