Seda rooga võib valmistada nii hirve-, metskitse- kui ka põdra sisefileest või välisfileest.
Lisandiks pakume pastinaagi püreed röstitud meeporganditega.
Retsept on 4-le
Vaja läheb:
4 x 200g uluki välisfileed
praadimiseks oliivõli
soola,pipart pealt maitsestamiseks
Pastinaagi püree:
5 pastinaaki
0,5tl meresoola
1tl valget pipart
Piima- nii palju, et kataks ära pastinaagid potis (ca 0,5l)
2 loorberilehte
75ml toiduõli
Valmistamine: Puhasta pastinaagid ja lõika tükkideks. Aseta pastinaak potti ning vala peale piim, et kataks pastinaagid. Lisa veidi soola ja 2 loorberilehte. Keeda piimas pastinaak pehmeks ning vala sõelale. Võta ka loorberid välja. Püreesta miksri või nuiaga lisades veidi õli, et püree muutuks siidjaks.
Šokolaadikaste:
50ml veisepuljongit
400g tumedat šokolaadi (sulatada veevannis)
50ml punast veini
Valmistamine: samal pannil, kus praadisid liha, kalla veisepuljong ja lase keema. Lisa sulatatud šokolaad ja punane vein, hauta mõned minutid veidi segades.
Meega karamelliseeritud porgandid:
3-4 keskmist porgandit, lõigata ribadeks
1 tl mett
7.5g võid
Porgandite karamelliseerimine:
Aseta porgandiribad soolaga maitsestatud keevasse vette ning lase 2 min keeda. Kalla sõelale. Aseta pannile või ning mesi -kuumuta ca 1 min. Lisa porgandiribad ning sega kokku ja kuumuta kuni on karamelliseerunud.
Tel. +372 5625 7663
info@lihapood.ee
www.lihapood.ee
Review Uluki välisfilee šokolaadi kastmes.
Arvustamiseks pead olema sisse logitud.