Ahjupraest röstbiif

Koostis- ja maitseained

  • 1 ahjupraad
  • küüslauku
  • rosmariini
  • soola
  • pipart
  • õli  ja võid
  • punast sibulat
  • äädikat
  • suhkrut
  • salatilehti

Võta rullikeeratud ahjupraad ca 2 h enne tegemist külmikust välja, nii küpseb liha ühtlasemalt, kuna kuumus liigub lihas paremini.

Maitsesta liha soola, pipra, rosmariini ja küüslauguga ja pane kuumale pannile ning pruunista terve tükk. Viska pannile veel natukene võid, rosmariini ja mõned küüslaugu tükid.

Tõsta liha ahjuplaadile ja pane eelsoojendatud ahju 175 C juurde kuni sisetemperatuur tõuseb 50 C-ni. Selleks on vaja  termomeetrit, mis lükatakse liha sisse, täpselt keskele. Kui termomeeter näitab 50 C võta liha ahjust välja ja pane sooja kohta 10-15 minutiks puhkama.

Vahepeal marineeri sibulad. Tee veest, äädikast, suhkrust ja soolast  äädika marinaad ja aja see keema. Kohe kui keeb, võta tulelt ära ja pane sisse õhukesed punase sibula rattad, pane jahedasse jahtuma.

Lõika rostbiifist õhukesed viilud ja serveeri salati ja marineeritud sibulaga.

NB! Kiiret röstbiifi saad valmistada ka Nõmme Turul ning Tartu ja Pärnu Taluturul leitavast ahjupraest, picanhast ja tri-tipist.

Kiire röstbiifi valmistamise video leiad siit.

Tagasiside

Review Ahjupraest röstbiif.

0
    0
    Sinu ostukorv
    Your cart is emptyReturn to Shop

    Registreeru püsikliendiks ja
    saad esimeselt ostult

    -20%

    Püsikliendina on Sul edaspidi igalt ostult
    vähemalt -10% soodustust.