Grillitud tri-tip on suvisel grillihooajal üks parimaid viise oma külalisi kostitada. Suitsune, veidi piprane ja magus maitenüanss lisab sellele õrnale veiselihasele palju lisaväärtust.
Sega väikeses kausis kokku kõik maitsesegu komponendid ja tõsta kõrvale.
Puhasta lihas rasvakihist
Määri lihas maitseaineseguga kokku – mõlemale küljele ca 2tl segu. Allesjäänud maitseainesegu pane kaanega purki järgmiseks korraks.
Keera maitsestatud lihas kilesse ja lase maitsestuda külmikus vähemalt 3 tundi – max 3 päeva.
Kui oled valmis grillimisega alustama, siis võta lihas 1 tund enne külmikust välja toatemperatuurile.
Puhasta grill ja määri majapidamispaberit õlisse kastes grillrest õliseks.
Eelsoojenda (gaasi) grill keskmisel kuumusel ning siis aseta lihatükk grillile lahtise kaanega. grilli 10 minutit ühelt poolt.
Pööra lihasele teine külg ja grilli veel lahtise kaanega 10 minutit. Kinnita grilli kaas ja küpseta edasi.
Lase lihal umbes 20 minutit küpseda ning kontrolli liha küpsusastet lihatermomeetriga kige paksemast kohast. 50-55C on keskmine/toores küpsusaste, 60C on keskmine küpsusaste.
Liha küpseb grillilt ära võttes ikka edasi, mistõttu võta liha grillilt veidi enne sulle sobiva küpsusastme saabumist.
Võttes liha grillilt – pane tükk fooliumi sisse puhkama vähemalt 15 minutiks. Lihast väljuvad mahlad saab pärast liha lõikudeks lõikamist tagasi liha peale valada, et ekstra maitset anda.
Viiluta liha ristikiudu 0,5 cm tükkidest.
- Serveeri meelepärase värske salatiga.
Review Grillitud tri-tip koduses barbeque kastmes.
Arvustamiseks pead olema sisse logitud.