Koostis- ja maitseained:
1 tk bavette´i (ca 600g)
soola, pipart
Glasuur:
2 sl kadakamarju
2 sl värskeid tüümianilehti
2 sl oliiviõli
2 küüslauguküünt
2 sl heledat sojakastet
2 tl mett
sidrunist pressitud mahla
Valmistamine:
Enne küpsetamist lase lihal umbes tunnike toatemperatuuril seista. Puhasta liha kelmetest ning maitsesta soola ja pipraga. Grilli ühe suure tükina või küpseta suuremal pannil kahes osas liha kuldpruuniks*.
Samal ajal valmista glasuur: jahvata kadakamarjad kohviveskis peeneks jahuks. Uhmerda omavahel pastaks kadakamarjajahu, tüümianilehed, oliiviõli ja küüslauguküüned. Seejärel sega juurde soja ja mesi, maitsesta sidrunimahlaga. Hõõru seguga kokku koheselt grillilt/pannilt tulnud lihatükk ning lase sel enne söömist 10 minutit rahuneda ja maitsestuda. Serveerimisel lõika liha hästi õhukesteks tükkideks.
*Grillides maksimaalselt 5 minutit ühelt ja teiselt poolt. Pannil küpsemisel 3-4 minutit ühelt ja samapalju teiselt poolt.
Retsept: Ragne Värk
Pilt: Ragne Värk
Tel. +372 5625 7663
info@lihapood.ee
www.lihapood.ee
Review Kadakamarjaglasuuris lihaveise bavette.
Arvustamiseks pead olema sisse logitud.