Lugu ulatub tagasi Napoleoni aega, kui peakokk Montmireil lõi riigimehele François-René de Chateaubriandile spetsiaalse roa. Ta võttis veise sisefileest keskmise kõige pehmema ja mahlasema tüki, maitsestas soola ja pipraga ning grillis ära. Seejärel kattis maitsevõiga. Nii jäigi roale riigimehe nimi:)
Vaja läheb:
1. 600g Veise sisefilee keskmist osa
2. 0,5tk soolahelbeid
3. 0,5tk värskelt jahvatatud musta pipart
4. Näpuotsaga tšillihelbeid (soovi korral)
5. 2 spl head oliivõli praadimiseks
6. 3 spl maitsevõid (sega taluvõi sisse veidi oliivõli, et või liiga kõvaks ei läheks külmikus, soola, meelepäraseid ürte, nt murulauku, peterselli, tüümiani vms)
Valmistamine:
1. Chateaubriand´i tehakse veise sisefilee keskosast, kust lõigatakse sõltuvalt filee suurusest 3 kuni 6 ca 3cm paksust lihasteiki. Kui ostad terve sisefilee lihase -saad ülejäänud filee nö otsatükkidest valmistada ülihõrgu tartari või ka lihtsama böfstrooganovi.
2. Prae lihaviile pannil kõrgel kuumusel õli sees 1 minut mõlemalt poolt. Alanda kuumust ning küpseta veel 1 minut keskmisel kuumusel. Maitsesta soola ja pipraga. Sel viisil saad medium-küpsetusega liha. Kui soovid küpset liha, tõsta pann tulelt ja lase lihal pannil kauem järelküpseda.
3. Serveeri maitsevõiga. Lisandiks sobivad hästi veel ka võis praetud seened või röstitud beebiporgandid ja pambusvõrsed.
*600g fileetükist saad 3 steiki.
Tel. +372 5625 7663
info@lihapood.ee
www.lihapood.ee
Review Luksuslik Chateaubriand.
Arvustamiseks pead olema sisse logitud.