Rohkete maitsenüanssidega sametiselt suussulav ahjupada!
Retseptist jagub 6-8 inimesele.
Vaja läheb:
0,5 dl Armangac brändit (ei pea tingimata panema)
20 musta ploomi (pane koos brändiga likku ja lase vähemalt 1 tund seista toatemperatuuril)
2 spl oliivõli
1kg metssealiha (sobib nii raguu, kui ka muud tükid)
1tl soola ja 1tl musta pipart
200g peekonit
4 punast sibulat
2 suuremat porgandit
1 suurem sibul
3 küüslauguküünt, purustada
2 spl kadakamarju
1 pudel punast kuiva veini (sobib nt Chianti)
2 loorberilehte
1 kimp ürte (tüümian, basiilik, petersell)
Valmistamine:
Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
Võta võimalusel selline ahjupott, millel saad ka liha pliidil pruunistada.
Määri liha soola-pipraga ja pruunista keskmisel kuumusel igast küljest oliivõlis, tõsta kõrvale. Pane samale pannile peekonikuubikud ja prae, kuni rasv on sulanud, lisa küüslauk ja sibulad ja prae koos 1 minut. Aseta ka metssealiha pannile tagasi koos ploomide, punase veini, porganditükkide, kadakamarjade, ürdikimbu ja 1tl soola ja 1tl pipraga. Lase keema ning alanda kuumust. Aseta peale kaas ning tõsta pott eelkuumutatud ahju ca 3 tunniks. Liha peab olema enne ahjust välja võtmist väga pehme.
Serveeri koos kartulipudruga!
Tel. +372 5625 7663
info@lihapood.ee
www.lihapood.ee
Review Metssea pajaroog musta ploomi ja kadakamarjadega.
Arvustamiseks pead olema sisse logitud.