Koostis- ja maitseained:
Lihaveise osso bucco tükid (4-5 liikmelisele perele soovitame võtta 2 pakki)
võid
värsket rosmariini
küüslauku
1 petersellijuur (võib asendada ka lehtpeterselliga)
1/4 juursellerit
3 sibulat
4 loorberilehte
10 tera musta pipart
3 sl meresoola
vett
Valmistamine: (vaata videot)
Pruunista pannil Liivimaa Lihaveise koodi lõigud ehk osso bucco, lisades või, värske rosmariini ja küüslaugu tükid. Pruunistamise ajal tõsta lusikaga või segu pidevalt lihale. Pruunistatud kooditükid tõsta ahjupotti (soovitatavalt malmpotti), lisa tükeldatud juurseller, sibulad, petersell ning maitseained ja vesi. Sulge ahjupoti kaas ja pane pott 150 C ahju, maksimaalselt kaheks tunniks.
Pool tundi enne osso bucco ahjust välja võtmist, valmista täisterasinepi kaste.
Täisterasinepikasteme jaoks vajad:
1 sl võid
2 keskmist sibulat
0,5…1 l osso bucco valmistamisel tekkinud puljongit
400 ml vahukoort
4 sl täisterasinepit
soola
musta pipart
Haki sibul peeneks ja hauta kergelt võis. Lisa puljong ja auruta 3/4 välja. Lisa vahukoor ja auruta pool välja. Lisa sinep ning maitsest soola ja värske musta pipraga.
Kui kaste saab liiga vedel, klopi sisse 2 munakollast ja soojenda, kuid ära lase segul keema tõusta.
Maitseelamusi!
Tel. +372 5625 7663
info@lihapood.ee
www.lihapood.ee
Review Osso Bucco täisterasinepi kastmes.
Arvustamiseks pead olema sisse logitud.