See imeliste maitsenüanssidega Chili con carne võib saada nii Tacode täidiseks kui ka pearoona eraldi söömiseks.
Retsept 6le inimesele
Vaja läheb:
Oliivõli praadimiseks
900g veise ribi (soovi korral võib asendada veisehakklihaga)
1 punane sibul, hakkida viiludeks
2 küüslauguküünt, tükeldada
1 suur punane paprika, tükeldada
1-2 punast tšillipipart, tükeldada (kas seemnetega teravam, või ilma seemneteta)
1 tl jahvatatud koriandrit või kumini
1 1/2 teaspoons smoked paprika
50g tomatipastat
1 tl kakaopulbrit
1 tl Muscavado suhkrut
400g konserv purustatud tomatikonservi
250ml veisepulongit
550ml vett
400g konserv punaseid konservube
soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
Chiliga serveeri koos:
Tortillad (6tk)
100ml hapukoort
Guacamole kastet (poest ostetud sobib ka)
laimi või sidruni sektorid 6 tk
tomati salsa
kõvajuustu Cheddar vms
Punase kapsa ribad
Värske avokaado tükid
Valmistamine:
Kuumuta pann 180 kraadini, lisa oliivõli ning prae soola ja pipraga maitsestatud veiseliha pruuniks.
Aseta liha kõrvale. Pane samale pannile veel oliivõli ning prae sibul, siis lisa küüslauk, paprika ja tšilli ning pruunista vaikselt kõike koos 2-3 minutit.
Lisa nüüd kõik ülejäänud maitseained, tomatipasta, kakaopulber suhkur ja tomatikonserv. Kuumuta ühtlaselt segades, lisa maitseks soola, pipart.
Lisa juurde veisepuljong ja vesi, kuumuta, lisa lihatükid ning sega kõik kokku. Aseta toit eelkuumutatud 160C ahju 3 tunniks järelküpsema. Kontrolli vahepeal, et vedelik ära pole aurustunud, vajadusel lisa veidi vett.
Pärast 3 tundi tõsta liha toidu seest välja -tükelda ning pane tagasi, lisa ka punase oa konserv. Kuumuta kõik veelkord läbi.
Serveeri Chili con carnet tortillade peal koos teiste maitsvate lisanditega.
Review Tacod Short Ribs Chili con carne’ga.
Arvustamiseks pead olema sisse logitud.