Uluki välisfilee šokolaadi kastmes

Seda rooga võib valmistada nii hirve-, metskitse- kui ka põdra sisefileest või välisfileest.
Lisandiks pakume pastinaagi püreed röstitud meeporganditega.

Retsept on 4-le

Vaja läheb:

4 x 200g uluki välisfileed
praadimiseks oliivõli
soola,pipart pealt maitsestamiseks

Pastinaagi püree:

5 pastinaaki
0,5tl meresoola
1tl valget pipart
Piima- nii palju, et kataks ära pastinaagid potis (ca 0,5l)
2 loorberilehte
75ml toiduõli

Valmistamine: Puhasta pastinaagid ja lõika tükkideks. Aseta pastinaak potti ning vala peale piim, et kataks pastinaagid. Lisa veidi soola ja 2 loorberilehte. Keeda piimas pastinaak pehmeks ning vala sõelale. Võta ka loorberid välja. Püreesta miksri või nuiaga lisades veidi õli, et püree muutuks siidjaks.

Šokolaadikaste:

50ml veisepuljongit
400g tumedat šokolaadi (sulatada veevannis)
50ml punast veini

Valmistamine: samal pannil, kus praadisid liha, kalla veisepuljong ja lase keema. Lisa sulatatud šokolaad ja punane vein, hauta mõned minutid veidi segades.

Meega karamelliseeritud porgandid:

3-4 keskmist porgandit, lõigata ribadeks
1 tl mett
7.5g võid

Porgandite karamelliseerimine:

Aseta porgandiribad soolaga maitsestatud keevasse vette ning lase 2 min keeda. Kalla sõelale. Aseta pannile või ning mesi -kuumuta ca 1 min. Lisa porgandiribad ning sega kokku ja kuumuta kuni on karamelliseerunud.

Tagasiside

Review Uluki välisfilee šokolaadi kastmes.

0
    0
    Sinu ostukorv
    Your cart is emptyReturn to Shop

    Registreeru püsikliendiks ja
    saad esimeselt ostult

    -20%

    Püsikliendina on Sul edaspidi igalt ostult
    vähemalt -10% soodustust.