Kogus: 4 inimesele
NIPP! Veisepõske peetakse üheks pehmemaks ja õrnemaks lihaks, mille valmistamisel peaks kõrgeid kuumuseid pigem vältima ning eelistama pikema aja jooksul madalal temperatuuril valmistamist.
Vaja läheb:
800g veisepõske
200g sibulat
200g porgandit
200g kukeseeni
3dl punast veini
5dl puljongit
2 loorberilehte
sool
Sibulamoos:
200g šalottsibulaid
200g mustsõstramoosi
2 dl punast veini
Nuikapsakreem:
800g nuikapsast
3 spl võid
2dl vett
soola
Maitsesta põsk soolaga ja lase sel seista 45 minutit toatemperatuuril. Grilli põske Big Green Eggi grillis umbes 10 minutit ühelt ja seejärel 10 minutit ka teiselt poolt. (Grillimise asemel võib edukalt ka liha pannil pruunistada). Prae soovitatavalt malmpotis terve sibul, porgand ja kukeseened. Vala peale punast veini ja lase keeda umbes 10 minutit. Lisa veise- või kanapuljong. Aseta põsk ja loorber potti ja kata kaanega. Pane pott kas Big Green Egg grilli või hauduma koduahju umbes 3 tunniks 140 kraadi juures. Kaunista liha ürtidega. Sibulamoosi valmistamiseks haki sibul peenikesteks ribadeks ja küpseta umbes 30 minutit madalal temperatuuril. Seejärel lisa mustsõstramoos ja punane vein ning hauta veel 45 minutit. Moosi on vaja pidevalt segada, et see põhja ei kõrbeks. Maitsesta sibulamoosi soolaga.
Nuikapsakreemi tegemiseks koori kapsas, lõika umbes 3 cm paksusteks kuubikuteks ning prae võiga potis. Vala potti vesi ja hauta kapsas pehmeks. Maitsesta soolaga ja püreesta kannmikseriga kreemjaks.
Retsepti autor: Allar Oeselg/ Liivimaa Lihaveise kokaraamat.
Tel. +372 5625 7663
info@lihapood.ee
www.lihapood.ee
Review Veisepõsk kukeseente, sibulamoosi ja nuikapsakreemiga.
Arvustamiseks pead olema sisse logitud.