Veiseraguu Belgia õlle, õunakompoti ja grillitud veiseluuga

Kogus: 6 inimesele

NIPP! Ära kiirusta veisekonte ära viskama- neist saab valmistada maitsvaid roogasid!

Vaja läheb:

Veiseraguu:
1,2 kg veise kaelaliha
1 suur kooritud mugulsibul
1 kooritud porgand
1 kooritud varsselleri vars
3 sl mahedat tomatipastat
2 loorberilehte
5 värsket tüümianioksa
330 ml Belgia tumedat õlut Leffe
1 l kanapuljongit
2 sl Dijoni sinepit
1 röstsaia viil
1 kooritud küüslauguküüs ¼ punast tšillikauna
1 sl hakitud käharat peterselli
50 g soolata Valio võid
maisijahu
sool, pipar

Belgia õunakompott:
4 Belgia Jonagold õuna
100 g suhkrut

Grillitud veiseluu:
6 tk 12–15 cm pikkuseid veisekonte
12 g rosmariini
10 g punast tšillit
2 g jahvatatud kaneeli
10 g peensoola
5 g musta pipart
120 g värsket ingverit
220 ml oliiviõli
5 g Panko riivsaia
võid praadimiseks

Valmistamine:

Lõika porgand, varsseller ja sibul umbes 0,5 cm paksusteks väikesteks kuubikuteks. Haki küüslauk ja tšilli. Lõika liha kuubikuteks. Pruunista kuubikud
potis koos võiga, maitsesta soola ja pipraga. Võta liha potist ja pane asemele porgand, varsseller, sibul, tšilli ja küüslauk. Prae köögiviljad läbi. Lisa tomatipasta, loorber,
tüümian ja eelnevalt küpsetatud liha ning prae veel paar minutit. Seejärel lisa kanapuljong ja õlu ja lase keema. Määri röstsai sinepiga ja pane sai paja peale. Kata pott
kaanega ja aseta ahju 140 kraadi juures ning lase küpseda 1–1,5 tundi, kuni liha on pehme. Lisa hakitud petersell, vajadusel maitsesta ja paksenda maisijahuga.

Kompoti valmistamiseks koori õunad ja lõika õunasüdamed välja. Lõika õunad neljaks sektoriks ja hauta koos suhkruga madalal temperatuuril pehmeks. Sega hästi, kuni õunad on püreestunud. Kui õunad jäävad hapuks, siis lisa maitse järgi suhkrut.
Rösti riivsai koos natukese võiga pruuniks. Purusta maitseained blenderis ja lisa oliiviõli. Määri kondid seguga ja küpseta 180 kraadi juures umbes 4–7 minutit. Võta veisekondid ahjust välja ja raputa riivsaia peale. Serveeri koos veiseraguuga.

Head nautimist!

Retsepti autor: Emmanuel Wille /Liivimaa Lihaveise kokaraamat

Tagasiside

Review Veiseraguu Belgia õlle, õunakompoti ja grillitud veiseluuga.

0
    0
    Sinu ostukorv
    Your cart is emptyReturn to Shop

    Registreeru püsikliendiks ja
    saad esimeselt ostult

    -20%

    Püsikliendina on Sul edaspidi igalt ostult
    vähemalt -10% soodustust.