4 veiseribi
3 + 2 spl kakaovõid (Saad siit)
1 sibul
peotäis värsket tüümiani
3 loorberilehte (Saad siit)
400 ml musta riisiäädikat (Saad siit)
600 ml veisepuljongit (Saad siit võisiit)
1 porgand
3 küüslauguküünt
soola ja pipart (Saad siit ja siit)
5 väikest punast sibulat
15 šampinjoni
1 spl mett
Maitsesta ribid soola ja pipraga, puista üle 2spl hakitud kakaovõiga. Kuumuta ahi 160 kraadini. Prae ribid pannil mõlemalt küljelt pruuniks. Tõsta ribid ahjupotti. Lisa pannile, kus praadisid ribisid, purustatud küüslauk, viilutatud sibul ja porgand, ürdid. Puista peale 1spl kakaovõid ja prae keskmisel kuumusel mõned minutid. Vala pannile äädikas ja keeda, kuni vedeliku kogus on vähenenud. Lisa ka puljong ja keeda, kuni vedeliku kogus on 1/3 võrra vähenenud. Vala köögiviljad, ürdid ja puljong ahjuvormi ribide juurde. Kata fooliumi või kaanega ja küpseta 4 tundi, kuni liha on ülipehme.
Enne ribide valmimist keeda soolaga maitsestatud vees kooritud poolitatud sibulaid ja šampinjone mõned minutid. Kurna ja puista neile 2spl kakaovõid ning vala pannile. Prae keskmisel kuumusel ca 10 minutit, maitsesta soola, pipra ja meega. Lisa klaasitäis ribide küpsemisel tekkinud vedelikku seentele-sibulatele ja keeda madalal kuumusel 5 minutit.
Serveeri ribisid kartulite (praetud, ahjukartul või püree) ja värske salatiga.
Tel. +372 5625 7663
info@lihapood.ee
www.lihapood.ee
Review Veiseribid seente, sibulate ja kakaovõiga.
Arvustamiseks pead olema sisse logitud.