14,64 €
24,40 € /kg
Eestis kasvatatud mahe rohumaaveise liha.
Õrn marmorja struktuuriga veise esiselja lihasest lõigatud steik, mis kõige paemini sobib kõrgel temperatuuril grillimiseks või praadimiseks. Parima maitsetulemuse annab keskmine küpsusaste.
Tasub teada:
Veiseliha valmistamisel kasutatakse 3 küpsusastet:
Küps (well-done) – liha sisetemperatuur vähemalt +71 °C
Poolküps (medium) – liha sisetemperatuur +60…+65 °C
Pooltoores (medium rare) – liha sisetemperatuur +50…+57 °C
Soovitame lasta lihal enne küpsetamist pool tundi toatemperatuuril seista.
Kuumuta paksupõhjalisel pannil väike kogus õli ning aseta sellele lihalõik. Pann olgu kuum, kuid ei tohi suitseda.
Pruunista liha 3 minutit mõlemalt poolt. Lõpus maitsesta soola ja pipraga. Seejärel aseta liha 180 °C-ni eelkuumutatud ahju ning küpseta soovitud sisetemperatuurini (10-15min). Liha sisetemperatuuri mõõtmiseks soovitame kasutada lihatermomeetrit!
Võta liha ahjust välja ning jäta 5–10 minutiks (fooliumi alla) puhkama, et lihamahlad lõikamisel välja ei voolaks. Serveeri steik pärast praadimist kuumalt.
Kõikide steikide juurde sobib hästi meie retseptivalikus saadaval Argentiinast pärit Chimichurri.
*Toote kaal võib erineda. Kui klient saab alla etteantud kaalu lihatüki – kanname Teile puudujääva kaalu eest raha tagasi. (loe: Müügitingimused p3.7)
100g tootes
Tel. +372 5625 7663
info@lihapood.ee
www.lihapood.ee